top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Bloodstrike #0


Afgelopen week kwam Image Comics en Michael Fiffe met de voortzetting van Bloodstrike. De reeks begon in 2015 onder leiding van Rob Liefeld, maar een reboot of remake is dit niet. Volgende maand gaan we immers voort met nummer 23. Maar deze week krijgt het nummer 0 mee. Om toch een béétje te symboliseren dat een nieuw verhaal start.

En die start is twee dingen: actievol, maar ook heel fragmentarisch. Michael Fiffe gaat een beetje alle kanten uit met dit eerste nummer onder zijn hoede, en het voelt een beetje rommelig aan. De tagline Brutalists is in ieder geval treffend. Het is een van de meest gewelddadige verhaallijnen, maar dat maakt het natuurlijk niet noodzakelijk goed.

Slecht is het evenwel niet. We zien de origin story van Cabbot en anderen, en het valt natuurlijk op dat de superhelden in deze reeks hun inspiratie haalden bij Marvel Comics. Maar het is wat het is: rommelig. Da's jammer, want Bloodstrike is altijd uitstekend geweest en heeft veel potentieel. In deze nieuwe verhaallijn is het in ieder geval nog niet tot uiting gekomen.

Na een hele tijd komt Bloodstrike terug met de verhaallijn Brutalists, en doet dat op een rommelige manier. Het verhaal gaat heen en weer, behandelt heel veel in korte tijd, maar blijft desalniettemin ergens toch leuk om te lezen. We blijven het volgen....

6/10

© Game4Me

bottom of page