top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #2 - Mister Moustache


Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002262715

De Buurtpolitie blijft enorm populair. De eens als serieus gestarte VTM-reeks werd snel luchtig vertier en die populariteit resulteert binnenkort in een derde bioscoopfilm. Ondertussen is één van de hoofdrolspelers een BV en gast op Gert Late Night én ligt het tweede nummer van de stripreeks in de winkelrekken.

Het eerste nummer, De Roze Olifant, zette meteen de grappige, absurde en luchtige toon voor de reeks en die wordt hier verder gezet. Koen gaat langs bij Tanta Maria, Slaagt een gat in de muur in een poging een klok op te hangen en daardoor krijgen we een eerste tease richting onderwerp. Dat onderwerp is exotische dieren en zorgt voor een aantal leuke grappen.

Maar we moeten eerlijk zijn; het is gericht tot een jong publiek en de humor schikt zich ernaar. Simpele, leuke humor met misverstanden en exotische dieren die vlot leest en waar bij niet nagedacht hoeft te worden. Al is het niet alleen voor de jongste lezers. Eender wie fan is van De Buurtpolitie gaan ongetwijfeld een leuke leesbeurt tegemoet.

De strips van De Buurtpolitie zijn niets spectaculairs, maar net als het eerste nummer weet dit tweede te overtuigen in wat het moet zijn en doen: een simpel en leuk verhaal voor jong en oud die fan zijn van de televisiereeks. Een fijn verhaaltje, zonder meer.

7/10

© Game4Me

bottom of page