top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen en Co. #23: Porei tegen Porei


Reeks: Vertongen en Co.

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002265815

Deze maand is het alweer tijd om op pad te gaan met één van de meest populaire personages die de vlaamse klassieker FC De Kampioenen heeft voortgebracht. En dan hebben we het natuurlijk over niemand minder dan Markske Vertongen.

De titel alleen al, Porei tegen Porei, doet het beste verhopen. De voor liefhebbers van de reeks niet onbekende detective staat centraal in het verhaal. We zien hem een overval plegen, net als Mark en zijn dochter die net getuige zijn van de overval. Uiteraard gaat het hier alweer om een misverstand.3

Misverstanden zijn steeds de basis voor verhalen in zowel de Vertongen- als Kampioenen-reeks maar als het goed is uitgewerkt, is het leuk om lezen. En dat is het hier. Geen groot verhaal, maar wel erg grappig en Porei is een personage dat altijd in de smaak valt. Zoals altijd is het verhaal kort, maar de fun factor is aanwezig.

De Vertongen-reeks blijft leuke verhalen voortbrengen en net zoals zo vaak staat een misverstand centraal in het verhaal. De humor zit goed, het verhaal is leuk en Porei is een fijn personage. Een degelijk nummer in de reeks.

7/10

© Game4Me

bottom of page