top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri


Format: Blu-ray Genre: Drama -Duur: 115 minuten

Regisseur: Martin McDonagh

Acteurs: Frances McDormand, Caleb Landry Jones, Kerry Condon, Sam Rockwell, ....

Beeld: 2.39:1 - Taal: DTS-HD Ma 5.1 | Engels, Italiaans, Frans Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans

Extras: Verwijderde scènes, Crucify Them: het maken van Three Billboards, Six Shooter (Korte Film), Galerij, Bioscooptrailer

Label: 20th Century Fox Home Entertainment

Dramatische gebeurtenissen in kleine steden worden in Amerika vaak nog laks aangepakt. Familie van slachtoffers blijven verweesd achter, onderzoeken gebeuren lang en de meesten zijn niet sterk genoeg om hun stem te laten horen. Niet zo in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Daar laat een moeder haar stem op een krachtige manier horen.

In Three Billboards - zo korten we het nu begrijpelijk af - volgen we Mildred. Een moeder van een vermoord meisje. Het onderzoek levert voorlopig niets op en Mildred probeert dat op énorm originele manier aan te klagen: ze huurt drie grote reclameborden langs de weg met teksten die de duur in vraag stellen en de leidende politiechef in vraag bij naam noemen. Riskant, én ze trapt op de tenen van de lokale politie. Het wordt een strijd tussen haar en de lokale politiemacht, hoewel zij het achterblijvende slachtoffer van een moord is. Het klinkt als een straf en prijzen-winnend verhaal en dat bleek het ook. De film reeg die prijzen aan mekaar met onder meer Oscars voor acteerprestaties. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Gedurende haast twee uur wordt een uitmuntend verhaal verteld op uitmuntende wijze.

Frances McDormand schittert als Mildred en weet een enorm bereik aan emoties en een grote gelaagdheid aan de dag te brengen. Maar ook andere personages worden stevig uitgebouwd. Woody Harrelson als de politiebaas Willoughby kent persoonlijke problemen, zijn deputy Dixon is in zijn onbehouwenheid een gecompliceerd personage en zo kunnen we nog even doorgaan. De film kent een knappe structuur die alle kanten van een zwaar verhaal belicht én zwarte humor injecteert in het verhaal.Dat geheel zorgt voor haast twee uur uitmuntende cinema. Niet alleen dat, maar ook de uitgeschreven dialogen, twisten en verrassingen in het verhaal zijn van erg hoog niveau. Het is niet makkelijk iets negatief te schrijven over Three Billboards, want dat is er eigenlijk niet. De perfecte film bestaat niet, maar dit beladen maar schitterend gebracht verhaal benadert het.

Frances McDormand mag misschien de show stelen met haar uitmuntend acteerwerk, maar eigenlijk verdient heel de cast bloemen en complimenten. Samen met de regisseur brengen ze een straf verhaal met interessante en gelaagde personages die een geheel vormen dat twee uur zo doet voorbijgaan. Het kenmerk van een sterke film.

9,5/10

© Game4Me

bottom of page