top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Skyward #2


Het is ondertussen al een maandje geleden dat het eerste nummer van Skyward verscheen. Het verhaal rond een wereld die op een dag compleet verstoken werd van zwaartekracht en waar sommige jongeren diezelfde zwaartekracht nooit hebben gekend, sprak aan.

Dat eerste nummer was meteen een knaller en deze week gaat het verder waar het ophield: een discussie tussen Willa en haar vader over wat nu net het juiste is om te doen en dat hij zijn leven moet oppakken. Een mooie illustratie dat ouders het niet altijd beter weten, en dat kinderen hun ouders soms ook iets kunnen leren.

Aan de andere kant zien we in dit nummer ook de jeugdige naïviteit van Willa. Ze ziet een belangrijke kerel op televisie die bevriend was met haar vader en zonder de context te kennen gaat ze hem opzoeken. Het introduceert wel een nieuw gebied: the streets. Een gebied waar iedereen met speciale 'Mag Boots' met de voetjes op de grond blijft. Interessant én gevaarlijk.

Dit tweede nummer borduurt lustig verder op het sterke werk van het eerste nummer, maarhet brengt ook nieuwe elementen aan het licht. Van de luchtigheid zien we nog wat terug, maar het lijkt ook gevaarlijk te worden voor Willa. Boeiend.

8/10

© Game4Me

bottom of page