top of page
Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Port of Earth #5


Port of Earth begon vijf nummers geleden met een leuke premisse en futuristisch vooruitzicht: de aarde die zou fungeren als een soort truck stop voor buitenaardse ruimtetuigen. Een tankstation. Aliens mochten niet buiten de perimeter rond het station, maar toch gebeurde het, met gewelddadige gevolgen.

De reeks heeft ondertussen een vaste structuur en dat begint ons een beetje tegen te vallen. Vergis je niet. Het interview dat telkens plaatsvindt voor de actie begint is best goed en roept de juiste vragen op, maar na vijf nummers mag de structuur misschien wel eens een beetje worden aangepast om de fun van het lezen tegemoet te komen.

Mac en Rice keren ondertussen terug van hun opdracht en krijgen nieuwe opdrachten. Of Mac toch. We zien Rice het moeilijk hebben met het verwerken van bepaalde gebeurtenissen en krijgen een persoonlijkere blik op zijn personage. Dat lijkt goed verwerkt binnen de context van het verhaal, maar dit nummer mist toch wel een klein beetje pit.

Port of Earth weet ook een degelijk vijfde nummer uit de brand te slepen, maar de structuur mag vernieuwd worden en de vonk die anders aanwezig is ontbreekt een beetje. Dat neemt niet weg dat de dialoog van het interview en de ontwikkeling rond Rice interessant blijft.

7/10

© Game4Me

bottom of page