top of page
  • Tommy Heylen

Comic Review: Mage The Hero Denied #8


De revival van de Mage-reeks van Matt Wagner mag tot op heden als een geslaagde poging bestempeld worden. De 'Pendragon' liet zien wat hij in zijn mars heeft en het verhaal rond hem en zijn gezin is de moeite waard om volgen. Geen grote literatuur, maar zonder meer entertainment. Ook in dit achtste nummer?

We pikken op bij de ontvoering van Kevin zijn vrouw, maar haar wordt het opvallend gemakkelijk gemaakt én wordt ze herenigd met hun zoon. Hun zoon wordt dus helemaal in hun wereld ondergedompeld, nadat hij in het begin nog geen weet had van zijn vader zijn krachten en zijn ouders hun verleden. Dat personage ondergaat een evolutie, maar daar wordt misschien té weinig op gefocust.

Maar het is ook een grappig nummer. Kevin, de Pendragon, wordt aangevallen door een gigantische Ogre en dat levert hilarische momenten op. De interactie tussen de lelijke, grote Ogre en Kevin - die absoluut onverslaanbaar blijkt - is erg amusant. Tegelijk is het voor de dochters van zijn vrouws ontvoerder eng, want zijn kracht blijkt voor hen groter dan ze dachten.

Het achtste nummer (van vijftien) is een degelijk nummer dat weliswaar enkele dingen niet helemaal goed doet, maar toch erg amusant blijkt om lezen. Op deze manier mag Mage voortdoen, al hopen we dat het zijn mix van serieusheid en luchtigheid niet zal verloochenen.

7/10

© Game4Me

bottom of page