top of page
  • Tommy Heylen

Comic Review: Rose #10


Rose is terug voor meer magische avonturen. De onwaarschijnlijke laatste hoop van de wereld tegenover de wraakzuchtige Drucilla en gemachtigde van de laatste Khat. In het vorige nummer werden Rose en Thorne gescheiden en moest ze allerlei tests ondergaan. Hoe dat uitdraait?

Het begint meteen met de proeven voor Rose en het wordt meteen interessant. Hoe de toekomst er zou kunnen uitzien en wat er kan gebeuren met de Khat. Tegelijk lukt het Drucilla om de Khat aan zich te binden, wat onmogelijk werd geacht. Het is een vrij stevig begin dat enkele dingen vastzet in het verhaal en Rose met een moreel dilemma presenteert.

De manier waarop dat gedaan wordt, is erg goed in mekaar gebokst. Het komt organisch, weinig geforceerd en goed gestructureerd. Maar we krijgen ook nog enkele verrassingen, met Ila in een hoofdrol, samen met de lelijke trol die Drucilla helpt. Qua diepgang is het misschien iets minder dan vorige nummers, maar het blijft erg leuk om lezen.

De comic-reeks Rose blijft goed, na een matig begin in de eerste nummers, en presenteert een aardig moreel dilemma dat Rose voor een moeilijke keuze stelt. Het is iets minder verrassend of diepgaand, maar in een langer lopende reeks hoeft dat natuurlijk niet altijd zo te zijn.

7/10

© Game4Me

bottom of page