top of page
  • Tommy Heylen

Comic Review:Assassin's Creed Origins #2


Assassin's Creed Origins is een geweldige game, maar het is zeker en vast een even sterke comic. Vorige maand kregen we het eerste deel voorgeschoteld door Titan Comics en het las heel erg vlot en zette het verhaal na het einde van de game prima verder. Er schuilde heel wat potentieel in de comic en dus hoopten we dat dit een vervolg kreeg in het tweede nummer.

Dit tweede nummer is vooral actie-georiënteerd en we zien hoe Cleopatra haar en Caesar's zoon sterkt om zich voor te bereiden op het leiderschap. Het meest interessante komt echter pas daarna. Wanneer we eventjes terugkeren in de tijd om te zien wat er allemaal gebeurde nadat Caesar vermoord werd op de manier die we allemaal uit de geschiedenisboekjes kennen.

De manier waarop dat verhaal verteld en verwerkt wordt is zonder meer goed. Aya haar vlucht van Marcus Antonius (Mark Anthony in deze comic) heeft een goede combinatie van actie en tempo waardoor het nummer alweer heel vlug gelezen wordt. Een erg fijn nummer, waar ook Brutus nog steeds een belangrijke rol speelt. Genoeg reden om te blijven lezen.

Het eerste nummer was zonder meer fijn, met duidelijk potentieel voor de toekomst, en dat zet het tweede nummer uitstekend verder. De actie is lekker uitgetekend en het historische verhaal is nog steeds goed verwerkt in het persoonlijke verhaal van Aya. Sterk nummer.

8/10

© Game4Me

bottom of page