top of page
  • Tommy Heylen

Comic Review: Moto Crush #6


De voorbije vijf nummers van Moto Crush konden ons zonder meer overtuigen. De flitsende art zette de futuristische setting van de reeks extra kracht bij en de personages bleken zonder meer erg interessant. We kregen geen droge race-reeks, maar eentje waar de personages voldoende diepgang kregen en Crush een speciaal goedje bleek dat het verhaal extra cachet gaf. Vandaag gaan we terug in de tijd.

Deze week krijgen we een heel ander verhaal. Eentje dat in het verleden van Domino en Sullivan duikt. We zien Domino als klein meisje op road trip met haar adoptievader richting Juli. Op zich niets bijzonders, maar wat we daar terugvinden geeft heel wat achtergrond en uitleg bij de noodzaak van Domino om Crush te consumeren.

Vanaf dan krijgt het verhaal een tragisch kantje, vooral van de kant van haar vader. We zien hoe hij in de zak zit van criminelen, na een lening. Maar zoals bij alle criminelen komt een lening met gevolgen en moet hij iets doen wat hij niet wil doen en zijn gezin en geliefden mogelijk in gevaar brengt. Dat zorgt ervoor dat we te zien krijgen welke offers hij heeft moeten maken om Domino te brengen waar ze nu is, en krijgen we meer begrip voor bepaalde zaken die hij beslist heeft in de eerste vijf comics.

Moto Crush doet wat elke stripreeks met regelmaat van de klok zou moeten doen: teruggaan in de tijd. We hebben dit nummer heel erg veel geleerd over Domino en Sullivan en tal van dingen kregen een uitleg. Wij zijn alvast gewonnen voor het vervolg.

9/10


bottom of page