top of page
  • Tommy Heylen

Comic Review | Kingsman: The Red Diamond #1


Het is alweer drie jaar geleden dat Kingsman: Secret Service de bioscopen veroverde. De moderne spionagefilm met de jeugdige Eggsy in de hoofdrol veroverde de harten van actieliefhebbers en dat er nu een sequel verschijnt is dus niet zo gek. The Golden Circle komt dra in de bioscoop, maar stripliefhebbers kunnen alvast opwarmen met een mini comic-reeks: The Red Diamond.

Eggsy bekomt van zijn vorige avontuur en zet de bloemetjes buiten met Emma. Tot hij opgeroepen wordt, tenminste. De manier waarop hij dat afhandelt is erg grappig en trekt ons meteen in de typische sfeer van Kingsman. En de missie? De oude Prins Phillip redden. Niet meteen de meest glamoureuze missie, maar Eggsy zou Eggsy niet zijn als hij dat niet spectaculair kon doen ogen.

Wat volgt is een over-the-top reddingsactie, en we vragen ons al af hoe het komt dat een negentiger tijdens deze reddingsactie geen hartaanval krijgt, maar het maakt het allemaal nog grappiger. Zeker de reacties van de oude Prins zorgen voor wat humor. Veel en leuke actie dus, maar het is maar de opzet van wat komt. We krijgen ook wat diepgang in het privéleven van Eggsy en de setup naar de titel The Red Diamond wordt ook duidelijk, maar het lijkt er op dat we daar volgende keer pas dieper op ingaan.

The Red Diamond begint met iets dat schijnbaar helemaal niets te maken heeft met de nieuwe verhaallijn, en we krijgen ook pas op het einde van het eerste nummer er iets van te zien. Maar dat levert wel actie, wat humor en een klein beetje diepgang op.

7/10


bottom of page