• Game4Me

Private Division slaat de handen ineen met Moon Studios, League of Geeks en Roll7 voor games

Private Division, kondigde vandaag aan dat ze drie nieuwe uitgeefovereenkomsten hebben getekend met onafhankelijke topontwikkelaars Moon Studios, League of Geeks en Roll7. Deze partnerships breiden Private Divisions portfolio aan titels uit dat onder andere bestaat uit de Kerbal Space Program-franchise, The Outer Worlds, Ancestors: The Humankind Odyssey en Disintegration. Private Division versterkt en ondersteunt toonaangevend creatief talent in de industrie om hun visies tot leven te brengen en over de hele wereld consumenten te vinden.

“Het ontwikkelen van de Ori-serie de afgelopen tien jaar is een geweldige ervaring geweest voor ons team, en we zijn verheugd om de lat nog hoger te leggen met een nieuwe actie-RPG,” aldus Thomas Mahler en Gennadiy Korol, de oprichters van Moon Studios. “We wijzen ons succes toe aan het proces van 'iteratief bijschaven' dat we bij Moon Studios toepassen. Die ontwikkelingsstijl blijven we gebruiken om een nieuwe game te maken die verder gaat dan alles wat we tot nog toe hebben gemaakt.”


League of Geeks, in 2011 opgericht door Trent Kusters, Blake Mizzi en Ty Carey, zijn de gerenommeerde ontwikkelaars achter het baanbrekende digitale bordspel Armello. League of Geeks, gevestigd in Melbourne, wil het eerste succes van de studio uitbreiden met een ambitieuze, nieuwe game en intellectueel eigendom in samenwerking met Private Division.


“Het is voor ons net zo belangrijk om games met gevoel te maken die een toegewijde community van spelers kan vormen en onderhouden, als om games te ontwikkelen die kritische, culturele en commerciële successen zijn,” aldus Blake Mizzi, medeoprichter en directeur van League of Geeks. “Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om onze studio uit te breiden, samen met onze ambitie om iets beters te maken dan we tot nu toe hebben ontwikkeld.”

Roll7 in Londen is een met een BAFTA en andere prijzen bekroonde onafhankelijke studio die in 2008 is opgericht door Simon Bennett, John Ribbins en Tom Hegarty. Roll7 maakte de OlliOlli-serie, NOT A HERO en Laser League, en werkt samen met Private Division aan de volgende sprong voorwaarts in hun missie om geweldige flow-state games te maken.


“Spelers reageren op onze titels omdat we streven naar een super solide gamegevoel, uiterst verfijnde gameplay en eenvoudige maar diepgaande spelsystemen,” aldus John Ribbins, Chief Creative Officer bij Roll7. “We zien het erg zitten om samen met Private Division aan onze volgende titel te werken, en we kunnen niet wachten tot spelers ermee aan de gang kunnen. We leggen de lat nog hoger voor onze creativiteit en de omvang van onze ambitie om te zorgen dat dit volgende project ons beste ooit wordt.”

In samenwerking met deze ontwikkelaars zal Private Division in de toekomst meer informatie bekendmaken over elk project. Alle drie de titels zijn momenteel vroeg in de ontwikkeling, en hebben op dit moment geen vaste releasedatum. De eerste van deze titels wordt pas verwacht in Take Two's fiscale jaar 2022.


Bron: Persbericht


© Game4Me