top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Bekijk de uitslag van de eerste editie van de eTour de France in Pro Cycling Manager

Fans van de Ronde van Frankrijk konden hun favoriete competitie op een unieke manier beleven dankzij Pro Cycling Manager. De digitale versie van dit evenement werd georganiseerd door de eSports-teams Exalty en Warthox met hulp van ASO en omvatte 10 teams, die elk werden vertegenwoordigd door een professionele speler. Hieronder een samenvatting van de acht avondevenementen die plaatsvonden van 28 juni tot 11 juli.



Aan het eind van de eerste avond (etappes 1 t/m 3) stonden de teams Warthox, FC Nantes en Wavy, respectievelijk vertegenwoordigd door Benji, Alex en Blackwar, aan de top van het algemeen klassement. Maar na de tweede avond (etappe 4 t/m 6) zag het klassement er heel anders uit, met aan kop Gameward (Timmosky), die respectievelijk 23 en 25 seconden voorsprong had behaald op Apologis (LnN) en Wanted (Fomzy). FC Nantes zat daar iets achter en kwam na een val tijdens de derde avond (etappes 7 t/m 9) nog verder achter te liggen. Exalty leek goed op koers te liggen zowel het algemeen klassement te winnen als beste klimmer te worden, met respectievelijk de 2e en 1e plaats in deze twee categorieën. 





Maar die droom viel voor Exalty in duigen tijdens de vijfde avond (etappes 13 t/m 15), door een fout kwam het team in het algemeen klassement op 1 minuut en 23 seconden achterstand te staan, waardoor Gameward en Apologis alle ruimte kregen. Tijdens dezelfde avond steeg Warthox met 92 punten naar de tweede plaats van de lijst met beste klimmers, onder Exalty met 121 punten.


Het klassement bleef de laatste drie avonden ongewijzigd: Apologis en Wanted domineerden, maar Gameward eindigde aan de top met een voorsprong van 1m 51s op zijn naaste rivaal. In het klimklassement waren de verschillen kleiner, na een nek-aan-nek-race met Warthox, wist Exalty uiteindelijk met 166 punten te winnen! Apologis eindigde aan de top van het jeugdklassement en FC Nantes won de groene trui als beste sprinter met 295 punten.


Timmsoski, winnaar van de wedstrijd: “De eTour de France was de perfecte combinatie van een leuke maar ook spannende en zeer competitieve race. Ik wist dat het moeilijk zou worden om de gele trui na etappe 6 te behouden, en ik maakte me vooral zorgen over de tijdrit op La Planche des Belles Filles. Maar ik ben blij dat ik de trui wist te behouden en in het geel naar Parijs kon koersen! Het is echt geweldig om te zien dat Pro Cycling Manager zich nu op esports richt en ik kan niet wachten om te zien hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen. Hartelijk dank aan iedereen die de eTDF mogelijk heeft gemaakt! "


Alexandre Alloncle (Warthox) en Nicolas Jouzeau (Exalty): "Wij van Exalty en Warthox vonden het geweldig dat we in samenwerking met NACON deze eerste editie  van de eTour de France mochten organiseren. Die uitdaging gingen we graag aan, om fans van de uitgestelde Tour de France toch iets te geven om van te genieten. Na deze eerste virtuele Ronde van Frankrijk, zijn we ervan overtuigd dat er volgend jaar meer zal volgen!"


Je kunt een verslag van de verschillende etappes van de competitie bekijken op de officiële Twitter- en Facebook-pagina’s van Pro Cycling Manager.


In de uitgebreide Career-mode van Pro Cycling Manager 2020 stappen spelers in de schoenen van een manager. Na het kiezen van een ploeg moeten spelers zorgdragen voor de training van hun wielrenners, races plannen, investeren in beter materiaal, nieuwe talenten rekruteren, het moraal hoog houden, en contracten met nieuwe sponsors tekenen voor een groter budget en betere race-resultaten tegen computergestuurde tegenstanders. In deze nieuwste versie is het dashboard verbeterd voor een beter overzicht, terwijl je voor het eerst kunt beschikken over een assistent die je helpt het raceschema te plannen. Pro Cycling Manager 2020laat spelers deelnemen aan 230 races en 650 etappes.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page