Game4Me

15 dec 2020

Comic Review: Blake en Mortimer - De Bruid van Dr. Septimus

Reeks: One-shot

Uitgeverij: Dargaud

Pagina's: 56

ISBN: 9789067370974

Prijs: €16,99

Blake en Mortimer is ongetwijfeld één van de meest boeiende stripreeksen die er zijn. De personages van Edgar P. Jacobs gaan al een tijd mee en beleefden schitterende avonturen. Nu brengen Riviére en Harambat een hommage aan Blake en Mortimer dat nét een beetje anders is.

De Bruid van Dr. Septimus is immers géén klassieke strip, maar een 'geïllustreerde novelle', zoals het zo mooi gezegd wordt. Eigenlijk dus meer een verhaal in roman-vorm, met hier en daar prachtige tekeningen. Het vertrekpunt voor de hommage is de klassieker van 'Het Gele Teken'. Een Brits regisseur wil de zaak verfilmen en nodigt Blake en Mortimer uit om de mogelijke film te bespreken. Wanneer ze uit die meeting komen, gebeuren er allerlei dingen die hun leven bedreigen en zelfs bovennatuurlijk lijken.

Vanaf dan wordt het razend interessant en lijkt het voor de kijker alsof Dr. Septimus vanuit het graf wraak wil nemen. Het is een andere manier van vertellen voor Blake en Mortimer, maar het is een sterk uitgeschreven verhaal dat er voor zorgt dat je elke pagina zo snel mogelijk wil omdraaien om verder te lezen. Een echte page-turner dus, en dat dan nog eens vergezeld van schitterende tekeningen die het verhaal prachtig illustreren. We mogen er gerust van op aan dat deze hommage meer dan geslaagd is.

Als je al een hommage aan de Blake en Mortimer-reeks van Edgar P. Jacobs brengt, is het maar logisch dat je vertrekt vanuit de grootste klassieker, het Gele Teken. Een goede keus dus en een knap verhaal dat men er aan gehangen heeft. De fans van de Blake en Mortimer-strips gaan dit graag lezen.

9/10

© Game4Me