Game4Me

26 aug 2020

Blu-ray Review: Jack Ryan - Seizoen 2

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 8 X 45 minuten

Regisseur: Dennie Gordon, e.a.

Acteurs: John Krasinski, Noomi Rapace, Wendell Pierce, John Hoogenakker, ...

Beeld : 2.00:1 Taal: Dolby Atmos | Engels, DD 5.1 | Frans, Duits

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Deens, Spaans, Noors, Fins, Zweeds

Extra's: Deleted Scenes

Label: Paramount Pictures

Dat de Tom Clancy-boeken de inspiratie geweest zijn voor heel wat films en games is een understatement. Ubisoft heeft tonnen games gemaakt zoals Splinter Cell, Rainbow Six en The Division en films als Net Force, The Patriot Games en The Hunt for Red October kent iedere filmliefhebber wel. Maar ook Jack Ryan is een bron van inspiratie. Na het eerste seizoen, is er nu ook een tweede!

Als het eerste seizoen ons iets geleerd heeft, is het wel dat John Krasinski meer kan dan het sulletje uit The Office te spelen. In dit tweede seizoen zien we Jack in een ander gebied opereren: Venezuela. A Change of scenery dus, en dat kunnen we wel smaken. Niet alleen geeft dat andere verhaalmogelijkheden, ook qua beeldvorming is het iets anders dan het eerste seizoen, waardoor het weer fris aanvoelt. Door het Zuid-Amerikaans land als setting te kiezen voorkomen de makers dat de serie steeds hetzelfde gaat aanvoelen. Dat proberen de makers ook met het verhaal te doen.

Nu goed, Jack Ryan draait om actie en verhaalgewijs is het meestal een politieke thriller. Je blijft dan meestal wel in een bepaalde genre van verhaal zitten. Toch krijgen we net als in het eerste seizoen een degelijk opgebouwd verhaal te zien. Het begint bij enkele verdachte elementen tot een politiek complot bij de Presidentsverkiezingen in Venezuela. De thrillerstructuur van het verhaal zit goed in mekaar en de spanning wordt stelselmatig opgedreven. De actie is wel beter gedoseerd in dit seizoen en Krasinski lijkt zich steeds beter in zijn rol te voelen. Jack Ryan is een serie die duidelijk groeit naarmate er meer afleveringen verschijnen.

Het tweede seizoen van Jack Ryan doet iets anders qua setting dan het eerste seizoen en dat loont. Het zorgt voor de afwisseling die een serie die leunt op actie en politieke intriges nodig heeft. Op elk vlak is dit tweede seizoen net dat tikkeltje beter dan het eerste.

8/10

© Game4Me