Game4Me

17 dec 2020

Blu-ray Review: Blood and Money

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 89 minuten

Regisseur: John Barr

Acteurs: Tom Berenger, Kristen Hager, Paul-Ben Victor, Jimmy Leblanc, ....

Beeld 1.85:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertiteling: Nederlands

Label: The Searchers

Ex-militairen en veteranen kunnen zelden helemaal tot rust komen. Meestal hebben ze wel iets nodig. Sommigen knappen helemaal en veroorzaken drama's, anderen werken het missen van de actie uit op dieren en beginnen de jacht als hobby op te nemen. Net zoals Jim in Blood and Money. Tot hij iets in de besneeuwde vlakte van Noord-Maine vindt.

Jim Reed is dus een gepensioneerde veteraan die zijn dagen vult met jagen, maar tijdens een jachttrip in Noord-Maine vindt hij meer dan geschoten wild. Hij vindt het lichaam van een vrouw, en een grote som geld. Hij geeft niets aan, en besluit het geld te houden. Nu, Tom Berenger heeft nooit de meest nobele rollen gespeeld, maar een moord niet aangeven en bloedgeld op zak houden is iets nieuws. Daar stopt het niet, want hij komt de man tegen die het geld zoekt. Je hoort het al: dit wordt een typisch, thriller-achtig kat-en-muis-spel.

Alleen wordt dit geen hoogstaand kat-en-muis-spel. Wanneer Berenger de mannen in het snuitje heeft en ze observeert zien we een pakkend gebrek aan acteertalent én een gebrek aan goede geluidsmix. Het geluid is echt niet goed gemixt in de post-productie en dat hoor je. Het is een kritiek die zelden geuit wordt, maar goed geluid is belangrijk. Is er spanning? Die is er wel. De actie is best te pruimen en Tom Berenger is een ervaren acteur, en dat toont. Hij is één van de weinige lichtpunten, naast de nu en dan knappe beelden van een besneeuwd Noord-Maine. De film is echter wat het is: een 13 in een dozijn actiefilm voor genreliefhebbers.

Een veteraan die zich afzondert en tijdens het jagen iets vindt: het is helemaal geen origineel idee. Sterker nog, de voorbije maanden zagen we nog zulke films voorbijkomen. Létterlijk 13 in een dozijn dus. De actie is wel te pruimen, Berenger is oké en qua beelden is het prima. Dat de rest van de vertolkingen niet goed zijn en het geluid poep is, nemen genrefans er wellicht bij.

6/10

© Game4Me