Game4Me

15 mei 2018

DVD Review | TMNT: Monsters and Mutants

Format: DVD - Genre: Animatie - Duur: +/- 6 X 15 minuten

Regisseur: Ciro Nieli, e.a.

Stemacteurs: Sean Astin, Rob Paulsen, May Withman, Seth Green, Hoon Lee, ...

Beeld: 1.78:1 - Taal: DD 5.1 | Engels, DD 2.0 | Frans, Italiaans, Duits, Nederlands, Spaans

Ondertitels: Nederlands

Label: Paramount Pictures

De Teenage Mutant Ninja Turtles hebben een aardige run gehad op Nickelodeon. Dat klinkt een beetje als een grafrede, en een heel klein beetje is dat ook het geval. De TMNT in hun huidige vorm hebben hun laatste seizoen er op zitten en komen binnenkort in een geheel nieuwe animatiestijl terug. Maar eerst gooit Paramount er nog een laatste DVD-uitgave uit.

Monsters en Mutanten, heet de DVD die sinds vorige week in de winkelrekken te vinden heeft. Zoals de titel al een beetje weet te verraden, verzamelt het de vier horror-afleveringen uit het vijfde seizoen van TMNT. De Turtles kijken uit naar Halloween dat om de hoek loert, maar net op tijd voor de griezeligste periode van het jaar worden gewone burgers in monsters verandert. Enter oude bekende Savanti Romero. Dat, en de tijdreis-elementen zorgen ervoor dat de vier episodes een heel leuke arc vormen in dit vijfde seizoen. Een op zichzelf staand geheel met naast een leuk verhaal waarin onder andere April en Casey in vampieren verandert worden.

De Turtles reizen gedurende de vier afleveringen door de tijd wat zorgt voor visueel interessante en afwisselende settings, zonder dat de typische sfeer en humor van de TMNT verloren gaat. Vier erg leuke afleveringen die misschien wel de meest amusante story arc van het vijfde - en laatste - seizoen maken. Naast die vier afleveringen vinden we ook de tweedelige verhaallijn 'When Worlds Collide' terug. Een beetje misplaatst naast de vier horror-afleveringen, maar de afleveringen moesten natuurlijk ook naar het grote publiek gebracht worden. De tweedelige episode mag er ook best zijn en qua kwaliteit misstaat het niet naast de monster-arc.

De zes afleveringen in deze nieuwe DVD van Tales of the TMNT zorgen dus opnieuw voor heel wat leuk entertainment en weet de fans in dit laatste seizoen toch opnieuw te verwennen. Leuke settings, goed verhaal, vlotte humor... Geslaagd.

8/10

© Game4Me

#TMNT #ParamountPictures